Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowina na jarzynce"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mięso dobrze umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Oliwę wymieszaj z rozmarynem, zielem angielskim i pokruszonym listkiem laurowym. Przygotowaną marynatą natrzyj kotlety, odstaw na 3 godziny. Mięso oczyść z marynaty (jeśli jest mocno schłodzone, poczekaj, aż nabierze temperatury pokojowej).
W tym czasie miąższ papryki i groszek pokrój na kawałki, marchew obierz, potnij w plasterki, kukurydzę opłucz. Zagotuj litr wody, posól ją, wrzuć groszek i marchew. Gdy lekko zmiękną, wyjmij, osącz. Paprykę i kukurydzę wrzuć na rozgrzane masło, smaż minutę, dodaj resztę warzyw. Wymieszaj, zdejmij z ognia.
Kotlety oprósz solą i pieprzem, smaż po 3-4 minuty z każdej strony. Ułóż na talerzu i przykryj folią, by mięso odpoczęło. Warzywa ułóż na półmisku, nałóż mięso.Źródło: Naj