Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowe ze śliwkami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27497
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27497
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Składniki
3,90 zł 480 kcal
: Mięso umyj, wyżyłuj, rozbij tłuczkiem. Posyp przyprawami, oprósz mąką. Zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu w brytfance.
Śliwki umyj i wydryluj. Dodaj do mięsa w brytfance i polej sokiem z cytryny.
Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz do czasu, aż z nakłutego mięsa będzie wypływał klarowny sos. W trakcie pieczenia podlewaj mięso uwalniającym się wywarem.
Na 2-3 minuty przed końcem pieczenia dodaj śmietanę. Miękkie mięso wyjmij z piekarnika, lekko przestudź i pokrój w dość grube plastry. Sos z brytfanki przetrzyj przez sitko. Polej nim mięso.
Potrawę podawaj z kluskami kładzionymi, śląskimi lub kopytkami.Źródło: Telemax