Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowe z miętą oraz papryką"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5295
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5295
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 108
Składniki
Paprykę rozetnij, usuń pestki, strąk opłucz, pokrój w drobną kostkę. Dymki oczyść i razem z połową mięty grubo posiekaj. Paprykę wymieszaj z dymkami i miętą. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Sznycle opłucz, osusz, rozbij. Mięso posyp solą oraz pieprzem. Na połowie każdego kotleta połóż porcję pokrojonych warzyw. Sznycle złóż na pół. Zepnij wykałączkami, aby farsz nie wypadł podczas smażenia. Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj 20–25 minut w posolonej wodzie.
Na patelni porcjami rozgrzewaj klarowane masło. Wkładaj kotlety i smaż je po 4 minuty z każdej strony. Mięso zdejmij z patelni. Na tłuszczu ze smażenia kotletów lekko zrumień płatki orzechowe. Posyp nimi sznycle i trzymaj je w cieple, aby nie wystygły.
Miękkie ziemniaki odcedź, dodaj masło, mleko i groszek. Utłucz na jednolitą masę. Ew. przypraw do smaku solą. Pozostałą miętę posiekaj, wymieszaj z utłuczonymi warzywami. Sznycle podawaj z piure ziemniaczano-groszkowym.
ok. 45 minut. 1 porcja ok. 650 kcal.Źródło: Tina