Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Składniki
Wołowinę oczyść i naszpikuj pokrojoną słoniną. Warzywa umyj i potnij na mniejsze kawałki.
Włóż mięso do dużej brytfanny. Posyp je ziołami i zalej marynatą przygotowaną z 200 ml wody z octem, winem oraz olejem. Dodaj warzywa.
Po kilku godzinach wyjmij wołowinę z zalewy, przecedź warzywa, a marynatę zostaw na później.
Roztop w rondelku masło i odrobinę słoniny. Najpierw obsmaż posoloną wołowinę, a następnie dodaj warzywa.
Zalej całość pozostawioną marynatą, dosyp zioła oraz przyprawy i duś do miękkości mięsa.
Sos zabiel śmietaną. Danie podawaj z bułką.Źródło: Telemax