Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i kruche,aromatyczne i bardzo smaczne.Serdecznie polecam:)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 44
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 132
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 44
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 132
Składniki
Mięso pokroić w pół cm plastry i rozbić. Na każdy plaster mięsa położyć pasek boczku,seler naciowy,paprykę ,popieprzyć i posolić. Zawinąć mięso w roladkę.Tak zrobić pozostałe plastry. Obtoczyć w mące i dać na rozgrzany smalec.Upiec z dwóch stron. W naczyniu żaroodpornym dno wyścielić pozostałym boczkiem,paprykami,selerem naciowym i koperkiem Posypać kminem,estragonem, solą i pieprzem. Podlać szklanką wody. Na wierzch położyć roladki i masło pokrojone w cieńkie plasterki.
Naczynie przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika do 190st.góra-dół. Zapiekać 40min..po tym czasie odkryć naczynie zostawić jeszcze na 20min.
Smacznego życzę!