Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i rozpływające się w ustach mięso w pysznym sosieSerdecznie Wam polecam:)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 187
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1070
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 517
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 187
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1070
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 517
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 67
Składniki
Mięso umyć,pokroić w plastry większe,mniejsze ,zależy od wielkości mięsa,dodać czosnek suszny,kminek,przyprawy ,dokładnie wymieszać,przykryć i dać do lodówki na noc. Na drugi dzień mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego ,zalać szklanką wina,wymieszać i dać do nagrzanego piekarnika do 200st. pod przykryciem. Piec około 1,5 godz. Osobno usmażyć cebulę pokrojoną w piórka,kiedy ma złoty kolor dolać trochę sosu i zblendować.
Odlać szklankę sosu spod mięsa wystudzić,dodać łyżkę mąki pszennej ,dokładnie rozmieszać. Mięso wyjąć z naczynia na talerz,wlać mąkę roztrzepaną do sosu i zagotować. Włożyć mięso spowrotem do sosu ,ja przełożyłam wszystko do rondla,lepiej się kończyło gotowanie ,doprawić do smaku .Zagotować. Zamieszać ,sos jest aromatyczny i pyszny,pachnący winem.
Smacznego życzę!