Wołowe klopsiki z dodatkami.

Wołowe klopsiki z dodatkami.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Zostało mi mięsko rosołowe,wymyśliłam klopsiki i efekt końcowy...rewelacja... Bardzo polecam,można każde mięso ugotowane tak przerobić:)

Składniki

  • Wołowina z rosołu około 0,5 kg
  • Cebula dymka 1 duża
  • Jajko 1 szt.
  • Bułka 1/2 szt.
  • Koperek 4-5 gałązek
  • Ser żółty 10dkg
  • sól i pieprz do smaku
  • Oregano 1/2 łyżeczki
  • Bułka tarta do obtoczenia i tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Mięsko ugotowane jakie mamy,zmielić,dodać ser żółty pokrojony w kostkę lub utarty,dodać wszystkie pozostałe sakładniki i dokładnie wyrobić.
    Formować kulki lub paluszki i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
    Bardzo polecam ,pychoty...:)

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (4)

ciacho50 16 czerwca 2016
Pyszne ;)
Futka 16 czerwca 2016
Świetne i bardzo smakowite klopsiki <3
Docherro 16 czerwca 2016
Dziękuję:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Wołowina z rosołu około 0,5 kg
  • Cebula dymka 1 duża
  • Jajko 1 szt.
  • Bułka 1/2 szt.
  • Koperek 4-5 gałązek
  • Ser żółty 10dkg
  • sól i pieprz do smaku
  • Oregano 1/2 łyżeczki
  • Bułka tarta do obtoczenia i tłuszcz do smażenia
Składniki