Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na sobotni obiad, potrawkę można podać z makaronem, ryżem. Delikatne mięso z kurczaka w słodko pikantnym sosie.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 116
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 116
Składniki
1. Mięso kroimy w paski, przekładamy do miski, doprawiamy solą. 2. Dodajemy sos sojowy, ketchup, miód, wszystko razem dokładnie mieszamy i prużymy razem z sosem na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju
3. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju drobno pokrojoną cebulę. 4. Do cebuli dodajemy obrane i pokrojone w słupki marchewki oraz pietruszkę, solimy. 5. Następnie dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz małe różyczki brokuł, podlewamy trochę wodą i prużymy aż warzywa będą miękkie.
6. Warzywa łączymy z mięsem, podajemy z ryżem oraz makaronem. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego.