Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoskie tortellini"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10529
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 896
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4910
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 837
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10529
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 896
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4910
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 837
Składniki
na ciasto zagnieć na stolnicy, dodając tyle ciepłej wody, aby ciasto było miękkie i całkiem gładkie. Nakryj.
Zrób farsz: szynkę drobno pokrój, część zostaw do dekoracji, resztę obsmaż na oleju z posiekaną cebulą. Następnie ostudź.
Szynkę wraz z cebulą zmiel razem z twarogiem na gładką masę, dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami.
Ciasto rozwałkuj, wytnij kwadraciki. Kładź na nich farsz, sklejaj jak uszka. Ugotuj w osolonej wodzie, udekoruj i podaj.Źródło: Świat kobiety