Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoskie kopytka z pieczarkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3243
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 786
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 699
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 62
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3243
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 786
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 699
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 62
Składniki
Kupne gnocchi gotujemy zgodnie z poradą na opakowaniu lub przygotowujemy domowe, według przepisu podanego na stronie 34 przez naszą ekspertkę, Hannę Szymkiewicz, w ramce pt. Rewia radzi. Albo zastępujemy je polskimi kopytkami.
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy na duże części. Obraną cebulę siekamy w kostkę.
Na patelni podgrzewamy 2 łyżki masła i 2 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy pokrojone pieczarki i cebulę, podlewamy łyżką wody i dusimy 8-10 minut.
Gdy woda z pieczarek odparuje, wlewamy śmietankę. Mieszając, gotujemy kilka minut, aby sos pieczarkowy zgęstniał.
Porcje ciepłych kluseczek polewamy sosem, dekorujemy listkami ziół i podajemy.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 1,30 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 194 kcal Białko 3,6g/Tłuszcz 3,3 g/Węglowodany 37 gŹródło: Rewia