Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoskie kopytka"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 8
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 212
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 8
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 212
Składniki
Dynię i ziemniaki ułóż w brytfannie i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 °C przez 40 minut, aż warzywa będą miękkie. Odłóż do wystudzenia.
Przełóż do misy, dodaj jajko, mąkę i zagnieć gładkie ciasto. Następnie dopraw solą, pieprzem i uformuj z ciasta wałki. Pokrój je w kawałki, a w każdym z nich wyciśnij widelcem wzorek. Gotuj w osolonym wrzątku kilka minut, do czasu, aż wypłyną na powierzchnię.Źródło: Na żywo