Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoskie gołąbki z ryżem i pieczarkami"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 80
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 80
Składniki
120 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji ok. 1,80 zł • Przepis na 20 porcji
<strong> Magdalena Sławicka z Dąbrówki</strong>
Ryż gotuję, studzę. Z kapusty włoskiej wycinam głąb i całą główkę parzę we wrzątku. Sparzone liście oddzielam od główki.
Mięso mielone mieszam z ryżem, pokrojonymi w plastry pieczarkami i posiekanym czosnkiem. Wbijam jajka, dodaję sól, resztę przypraw i mieszam.
Na liście kapusty nakładam po łyżce farszu i zawijam. Gołąbki wkładam do brytfanny, wyłożonej liśćmi kapusty, zalewam wodą i gotuję ok. 1,5 godz. Gołąbki podaję polane sosem pomidorowym. Danie można mrozić.Źródło: Kobieta i życie