Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoska tarta z łososiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Składniki
Mąkę przesyp na stolnicę, dodaj proszek do pieczenia, sól i tymianek. Na środku zrób wgłębienie i wbij jajo, włóż kawałki zimnego masła. Zagnieć ciasto. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.
Na dużej patelni rozgrzej łyżkę masła, wrzuć oczyszczony szpinak i posiekany czosnek. Całość przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Łososia oddziel od skóry, wyjmij ości i pokrój na kawałki. Dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem i odstaw. W tym czasie pokrój ser. Połącz jajka ze śmietaną.
Ciasto na tartę rozwałkuj na grubość 0,5 cm, wyłóż formę i nakłuj widelcem. Następnie ułóż kawałki łososia, odciśnięty szpinak i ser. Całość zalej masą jajeczno-śmietanową. Piecz 45 minut w temperaturze 180 °C.Źródło: Na żywo