Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na ciasto do pizzy wręcz idealne, cienkie i chrupiące.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6560
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6560
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 835
Składniki
-mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól, mieszamy -w letniej wodzie rozpuszczamy drożdże, rozczyn wlewamy do miski z mąką -zaczynamy wyrabianie ciasta, osobiście robię to ręcznie ok. 10 minut, aż -ciasto będzie jednolite z ciasta formujemy wałek, dzielimy na 3 równe części i formujemy kulki, gdy kulki są już gotowe kładziemy je na podsypaną mąką blaszkę, przykrywamy ściereczką, odkładamy w ciepłe miejsce i czekamy ok. 6h na wyrośnięcie ciasta -gdy ciasto jest już gotowe ustawiamy piekarnik na max. ilość stopni i -rozpoczynamy formowanie placka, należy pamiętać o tym, że ciasto -formujemy ręcznie nie za pomocą wałka lub innych narzędzi -placek smarujemy sosem pomidorowym( POMIDORY BLENDUJEMY Z CZOSNKIEM, OREGANO I RESZTĄ PRZYPRAW), posypujemy mozzarellą i resztą składników, skrapiamy oliwą z oliwek, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 5 min