Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To niecodzienne połączenie zwykłych składników.PYCHAA
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1049
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1344
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12877
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1049
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1344
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12877
Składniki
Liście kapusty sparzamy odcinamy twarde nerwy.Pierśz kurczaka opruszamy pieprzem (nie solimy bo kiełbasa jest przyprawiona) Z kiełbasy ściągamy osłonke,mięsko rozprowadzamy z obu stron po piersi.
Dwa liście z kapusty kładziemy koło siebie ,tak aby jeden zachodził na drugi,kładziemy na wierzch pierś i zawijamy jak krokiety.Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem pieczemy ok 20 min w 180 st
Ja pierś podaje z marchewką w miodzie.(tu niestety kapusta troche mi sie przypiekła)