Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoska lasagne"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Mięso mielone podsmaż na rozgrzanym oleju.
Na drugiej patelni zeszklij drobno poszatkowaną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Zalej warzywa pokrojonymi pomidorami z puszki i wymieszaj z solą, pieprzem, bazylią, oregano i odrobiną cukru. Duś całość kilka minut.
W małym rondelku rozpuść masło, wsyp mąkę i lekko podsmaż. Stale mieszając, dolej mleko i dopraw beszamel solą z pieprzem.
Na dnie natłuszczonej formy rozłóż część płatów makaronu. Polej je sosem pomidorowym, na nim umieść mięso, a wierzch posmaruj beszamelem i posyp serem. W ten sposób ułóż kilka warstw.
Piecz lasagne pół godziny w 190°C.Źródło: Telemax