Włoska carbonara

Włoska carbonara
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Włoska carbonara proste i szybkie danie!

Składniki

  • Makaron 0,5 kg
  • Boczek 30 dag
  • Jajka 4 szt.
  • parmezan do posypania

Przygotowanie


  1. Gotujemy makaron oraz podsmażamy boczek na patelni.

  2. Gdy makaron się ugotuje odcedzamy makaron i wsypujemy z powrotem do garnka. Dodajemy usmażony boczek razem z tłuszczem z patelni. Wbijamy jajka i mieszamy do takiego ścięcia jajka jakie lubimy.

  3. Żeby jajko się mocniej ścięło możemy włączyć gaz na mały płomień. Gdy włożymy danie do talerza, posypujemy parmezanem i gotowe! Smacznego

Składniki
  • Makaron 0,5 kg
  • Boczek 30 dag
  • Jajka 4 szt.
  • parmezan do posypania
Składniki