Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiśniowa tarta francuska z migdałami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10341
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 254
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10341
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 254
Składniki
Ciasto: Przesianą na stolnicę mąkę i wszystkie pozostałe szybko zagniatamy. Owijamy folią spożywczą i na godzinę wkładamy do lodówki.
3/4 schłodzonego ciasta wałkujemy i wykładamy nim formę do tarty o średnicy 27 cm. Ciasto nakłuwamy i podpiekamy około 10 minut w temperaturze 190oC. Resztę cienko rozwałkowanego ciasta tniemy na paseczki.
Wydrylowane, osączone z soku wiśnie mieszamy z pozostałymi składnikami nadzienia. Wiśnie rozkładamy na podpieczony spód, a na wierzchu układamy kratkę z pasków ciasta. Na 40 minut wkładamy do piekarnika o temperaturze 180oC. Zimną tartę posypujemy cukrem pudrem.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji 1,20 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 217 kcal Białko 4 g/Tłuszcz 9 g/Węglowodany 31 g.Źródło: Rewia