Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiosenny saganek z indykiem, warzywami i miodem"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 32
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 41
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 32
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 41
Składniki
Dymki posiekać. Jabłko obrać, pokroić w ósemki, nasiona usunąć. Ziemniaki obrać, pokroić, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.
Mięso umyć, pokroić na małe kawałki, oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, podsmażyć pokrojony w paski boczek z cebulą, jabłko i indyka.
Bulion zagotować, dodać fasolkę, marchewki, doprawić przyprawami i miodem, gotować 5 minut, dodać podsmażone warzywa i mięso, dusić ok. 15 minut.
Smak tego dania zaostrzy 1 łyżka musztardy lub octu winnego dodana podczas gotowania. Przed podaniem posyp tymiankiem.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium