Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenny klops z jajkiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1176
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1176
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź w temperaturze pokojowej. Bułeczkę zalej mlekiem, odstaw do namoczenia. Cebulę obierz, posiekaj. Mięso mielone przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą kajzerkę, cebulę oraz 2 surowe jajka. Oprósz suszonym majerankiem. Przypraw solą i pieprzem. Wyrób.
Szpinak opłucz, osusz. Jajka ugotowane na twardo owiń listkami szpinaku. Ciasto rozwałkuj. Kawałek ciasta odetnij. Na placku ułóż jajka w szpinaku – jedno za drugim. Na to wyłóż mięsną masę. Uformuj owalną pieczeń. Owiń ją ciastem. Z odciętego kawałka ciasta wytnij dekoracje. Ułóż je na wierzchu pieczeni.
Pozostałe surowe jajko roztrzep, posmaruj nim klops. Pieczeń ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz ok. 45 minut.Źródło: Tina