Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenne roladki"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>
Jajka gotuję na twardo, obieram, ścieram na tarce. Brokuł dzielę na małe różyczki, gotuję je do miękkości w wodzie ze szczyptą soli i cukru. Odcedzam i studzę.
Brokuły dodaję do jajek. Paprykę, cebulę i szczypiorek drobno siekam, ser ścieram na tarce. dodaję do jajek z brokułami razem z majonezem. Pastę przyprawiam solą i pieprzem, mieszam.
Nakładam ją na plasterki szynki, zawijam w roladki i obwiązuję je szczypiorkiem. Podaję schłodzone, na liściach sałaty.Źródło: Tina