Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiosenna mozzarella"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Składniki
Osącz i osusz mozzarellę. Każdą kulkę przekrój na trzy plastry. Roszponkę i rukolę oczyść, opłucz i odcedź. Plastry mozzarelli poprzekładaj roszponką i rukolą, dobrze dociśnij i owiń plastrami szynki. Następnie każdą „paczuszkę” przekrój na pół. Oczyść marchewkę, rzodkiewki i pokrój w plasterki. Wymieszaj z resztą rukoli, roszponką i kiełkami sojowymi.
Do miseczki wlej oliwę, biały ocet, sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj i zalej sałatkę. Mieszankę warzywną rozłóż na talerze, porozkładaj na tym ruloniki z mozzarellą.
Możesz podawać z białym pieczywem.
Czas przygotowania: 30 minut 200 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień