Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najsmaczniejszych metod na królika!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 30
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1337
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 30
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1337
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Królika poporcjowałam, ułożyłam ściśle w naczyniu na przemian z cebulą. Dodałam ziele i liście i zalałam szklanką wina. Schowałam do lodówki.
Elementy królika obtoczyłam w mące i obsmażyłam w rondlu na rumiano.
Do obsmażonego królika dodałam obrane i pokrojone warzywa i zalałam winem z marynaty i jeszcze uzupełniłam drugą szklanką wina. Dodałam szałwię i dusiłam pod przykryciem.
Po godzinie królik będzie rozpływał się w ustach. Mąka z obtoczenia u mnie wystarczyła do sosu. Ewentualnie łyżkę mąki można rozrobić w zimnej wodzie i dodać i rozmieszać w sosie.
Podałam z ziemniakami.
Smacznego :)