Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Winna wołowina z grzybami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 276
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5429
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 276
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5429
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, razem z boczkiem pokroić w kostkę. W żaroodpornym naczyniu rozpuścić olej z masłem. Wrzucić mięso. Obsmażyć, mieszając. Usmażoną wołowinę wyjąć z naczynia.
Na tłuszcz wrzucić posiekaną cebulę i czosnek oraz pokrojonego w talarki pora, smażyć 3 minuty, posypać mąką, doprawić do smaku i smażyć, mieszając kolejne 3 minuty.
Wlać wino, bulion, dodać koncentrat pomidorowy, wrzucić wołowinę i boczek. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika (150oC) na 2 godziny.
Na maśle przesmażyć pieczarki, posypać solą i pieprzem. Wraz z cebulkami dodać do mięsa i trzymać w piekarniku jeszcze 15 minut.
ok. 165 minut
<strong>Superrada</strong>
Tuż przed podaniem można posypać gulasz siekaną natką pietruszki lub tymiankiem cytrynowym. Serwować z ryżem ugotowanym na sypko ze szczyptą kurkumy.Źródło: Twoje Imperium