Wigilijne kluski z makiem

Wigilijne kluski z makiem
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kasiagie
To danie zawsze było na moim stole wigilijnym dlatego dziś nie wyobrażam sobie bez niego Wigilii. :) Przepis jest bardzo szybki, mało pracochłonny. Polecam! :)

Składniki

  • Makaron wstążki 1 opakowanie
  • masa makowa z bakaliami 1 opakowanie
  • Miód 2 łyżki
  • Płatki migdałowe - garść

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i mieszamy z masą makową. Dodajemy miód. Wszystko ze sobą mieszamy i posypujemy płatkami migdałowymi.Można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (2)

BEATA1978 16 grudnia 2014
My jadamy kluski z powidłem, bo mąż maku nie przełknie.
amea 23 grudnia 2015
MASA MAKOWA NA KLUSKI Z MAKIEM SIE NIE NADAJE,JEST ZA SŁODKA I MAZISTA,,LEPSZY MAK SPARZONY MLEKIEM I... Czytaj całość »
MASA MAKOWA NA KLUSKI Z MAKIEM SIE NIE NADAJE,JEST ZA SŁODKA I MAZISTA,,LEPSZY MAK SPARZONY MLEKIEM I ZMIELONY.DODAJE SIE BAKALIE ,,MIOD ,CUKIER WANILIOWY,I MAKARON,,,ALE JAK KTOS LUBI TO SMACZNEGO ZYCZE
Składniki
  • Makaron wstążki 1 opakowanie
  • masa makowa z bakaliami 1 opakowanie
  • Miód 2 łyżki
  • Płatki migdałowe - garść
Składniki