Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieprzowy zawijaniec"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7077
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 159
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 344
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7077
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 159
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 344
Składniki
Szynkę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie rozetnij tak, aby można ją było rozłożyć jak książkę. Powstały płat mięsa delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Odstaw na minimum godzinę do lodówki (na dolną półkę).
Mięso mielone dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Dobrze wymieszaj.
Cebulę obierz z łupin, sparz wrzątkiem i delikatnie posyp solą. Pokrój w cienkie piórka. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Pieczarki umyj i pokrój w cienkie plasterki.
Jajka roztrzep, połącz z mąką, śmietaną i odrobiną soli. Usmaż omlet wielkości rozłożonej przygotowanego kawałka mięsa. Połóż go na szynce, a następnie rozsmaruj na placku mięso mielone.
Na wierzch ułóż pieczarki oraz cebulę i czosnek. Na jednym z końców przekładańca połóż całą marchew i od tego miejsca rozpocznij dokładne zwijanie rulonu.
Gotową roladę obwiąż nitką i ułóż w naczyniu żaroodpornym lub w brytfannie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piecz około godzinę (sprawdzaj, czy jest już miękkie).
Potrawę podawaj na gorąco, pokrojoną na plastry, z dodatkiem ziemniaków i warzyw z wody.Źródło: Telemax