Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieprzowy gulasz z dynią i papryką"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 56
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2090
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 56
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2090
Składniki
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji 2,50 zł
Umyte mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Wrzucamy na rozgrzany na patelni olej, obsmażamy ze wszystkich stron.
Mięso przekładamy do garnka, a na pozostałym na patelni tłuszczu szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy do mięsa, przyprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wlewamy szklankę wody. Dusimy 20–25 minut.
Dynię, paprykę i fasolkę kroimy, a obrany czosnek drobno siekamy. Dodajemy do mięsa. Całość dusimy do miękkości warzyw. Pod koniec przyprawiamy curry, słodką i ostrą papryką, ewentualnie solą i pieprzem.
Wartość odżywcza jednej porcji 225 kcal Białko 11 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 18 gŹródło: Rewia