Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieprzowina. Zawijańce z serem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Mięso pokrój w plastry i lekko rozbij tłuczkiem z obu stron. Na każdym kawałku ułóż ser, suszone pomidory, oliwki i listki rukoli. Następnie mięso zawiń, formując roladki, i zepnij je za pomocą wykałaczki. Oprósz przyprawą do grilla, solą i pieprzem.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na większej patelni rozgrzej olej. Roladki podsmaż ze wszystkich stron. Wyjmij je i odstaw na chwilę na bok. Do tłuszczu po smażeniu mięsa dodaj cebulę i podsmaż ją na złoto. Wlej ok. 500 ml wody lub wywaru. Mięso włóż z powrotem na patelnię, przykryj pokrywką i duś ok. 50 minut.
Mięso zdejmij z patelni. Powstały sos gotuj, aż część płynu odparuje. Zagęść go mąką i, stale mieszając, smaż 3 minuty.
Sos gotuj na wolnym ogniu ok. 15 minut, stale mieszając. Z roladek usuń wykałaczki i podgrzej mięso w sosie na pa- telni. Podawaj z ziemniakami.
Czas 100 minut. Ilość porcji: 4. 518 kcal/porcja
Temperatura pieczenia wieprzowiny nie powinna być za wysoka, około 160-170 st. C. Czas pieczenia – ok. 1 godz.na 1 kg mięsa.Źródło: Tele Tydzień