Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieprzowina z kaszą gryczaną"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9793
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 243
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9793
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 243
Składniki
Kaszę ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie z odrobiną masła.
Mięso pokrój w plastry, oprósz solą i pieprzem, usmaż z obydwu stron na oleju. Resztę masła stop, dodaj przebrany, umyty szpinak, duś, aż odparuje. Przypraw.
Sos: wszystkie dobrze wymieszaj ze szczyptą soli. Formę natłuść.
Włóż na przemian mięso, kaszę i szpinak. Polej sosem. Wstaw do rozgrzanego do temp. 200°C piekarnika, piecz około 40 minut.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie