Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieprzowina pod polentą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7337
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 164
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 356
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7337
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 164
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 356
Składniki
Cebule i marchewki zetrzyj na tarce. Cebule zeszklij w rondlu na oleju. Dodaj marchewki, podsmaż. Dodaj mięso, podlej wodą, przypraw, podduś.
Mleko i półtorej szklanki wody zagotuj. Wsyp kaszę, mieszając, gotuj, aż zgęstnieje. Dodaj ser, masło, posyp solą, wymieszaj. Mięso włóż do formy, przykryj polentą. Piecz 20 min w 200°C.Źródło: Chwila dla Ciebie