Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wieprzowina pod pierzynką"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Por pokrój w cienkie plasterki. Obierz marchew, umyj koper włoski i pokrój w drobną kostkę. W jednakową kostkę pokrój też słoninę. Na większej patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż na nim słoninę. Dodaj warzywa i smaż do miękkości. Dodaj mięso.
Mieszając, smaż wszystko przez 6 minut. Posól, dopraw pieprzem i dodaj przyprawy. Wlej białe wino, a kiedy część wina wygotuje się, dodaj bulion. Na dużym ogniu gotuj tak długo, aż wyparuje połowa cieczy. Dodaj masło i kwaśną śmietanę.
Napełnij farszem małe miski do zapiekania. Ciasto francuskie rozwałkuj na placek o grubości ok. 2 mm i powykrawaj kwadraty o boku nieco większym niż średnica misek. Krawędzie misek posmaruj jajkiem i przykrywaj miski kawałkami ciasta.
Poprzekłuwaj ciasto kilkakrotnie widelcem i posmaruj resztą jajka. Piecz 5 min w nagrzanym piekarniku w temp. 220°C. Zmniejsz temperaturę do 180°C i dopiekaj przez 15 minut.Źródło: TV14