Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieprzowina na sposób meksykański"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 38
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 38
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Składniki
<strong>:</strong>
Pokrój bułkę w kostkę i nasącz mlekiem. Wyciśnij i włóż do misy. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Do bułki w misce wbij jajko, dodaj mięso, fasolę, paprykę, cebulę, czosnek i musztardę. Dopraw solą, pieprzem cayenne, pokrop sokiem z limonki.
Masę mięsną rozwałkuj na gruby placek i rozłóż na nim fasolkę. Zwiń w roladę i przenieś do brytfanny. Roladę podlej wodą i wstaw do piekarnika. W 190°C piecz przez ok. 50 minut, od czasu do czasu polewając wypieczonym sosem.
Gotową pieczeń pokrój w plastry i podawaj ze świeżymi warzywami i ziemniakami.Źródło: TV14