Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie podobne do gulaszu na bazie szynki wieprzowej z dodatkiem majeranku i wędzonej papryki w proszku w kremowym sosie śmietanowym. W sam raz do młodych ziemniaków z koprem i zasmażanej kapusty kiszonej.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
1. Surowe mięso pokroić w kostkę jak na gulasz. 2. W dusznicy rozgrzać olej olej, wrzucić pokrojone mięso, dodać liście laurowe, ziele angielskie i pozostałe przyprawy, dusić ok 1-1,5 h na wolnym ogniu. 3. Stopniowo podlewać wodą by mięso się nie przypaliło. Gdy mięso będzie miękkie ilość wody powinna stanowić ok. połowę objętości mięsa. 4. Do gotującego wywaru dodać śmietankę rozbełtaną z wodą i mąką. Mieszać do zagotowania, wyłączyć palnik i ewentualnie doprawić do smaku. SMACZNIE POLECAM!