Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieprzowe zrazy z boczkiem"
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 113
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 113
Składniki
Mięso pokrój na cienkie plastry, delikatnie rozbij. Posmaruj musztardą, przypraw. Cebule pokrój w piórka. Boczek i ogórki pokrój w paski (ok. 4 cm). Razem z cebulami ułóż na mięsie. Boki złóż do środka, zwiń, zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące.
Olej rozgrzej na patelni, włóż zrazy, obsmaż. W garnku zagotuj ok. 400 ml wody z zielem angielskim i liśćmi laurowymi.
Włóż zrazy, gotuj pod przykryciem godzinę. Zrazy wyjmij, do wywaru dodaj 2 łyżki mąki rozmieszanej ze 100 ml zimnej wody. Zagotuj, przypraw do smaku. Sosem polej zrazy.Źródło: Chwila dla Ciebie