Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieprzowe szaszłyki z papryką"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 18
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 45
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 41
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 842
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 18
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 45
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 41
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 842
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
ok. 35 minut
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na sześciany o boku 2 cm. Otrzymane kawałki zanurzyć na około dwadzieścia minut w marynacie przygotowanej ze zmieszania oliwy z oliwek, musztardy, soli, pieprzu i świeżego rozmarynu.
Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić na kawałki podobne wielkością do mięsnych kostek. Cebule przekroić na ósemki. Warzywa wymieszać z wieprzowiną w marynacie tak, żeby każdy składnik szaszłyku nabrał smaku i aromatu.
Nabijać kawałki mięsa i warzyw na zmianę na drewniane patyczki. Tak przygotowane szaszłyki smażyć na rozgrzanym grillu lub patelni przez około dziesięć minut, pamiętając, by często je obracać. Podawać z gotowanymi ziemniakami lub grzankami.Źródło: Twoje Imperium