Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieprzowe kęski"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Mięso umyj, pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Patyczki do szaszłyków mocz przez godzinę w zimnej wodzie. na marynatę połącz ze sobą w dużej misce, zanurz w niej mięso, odstaw na godzinę do lodówki.
Zamarynowane mięso nabijaj na patyczki, obsmaż na rozgrzanym oleju, przełóż do naczynia żaroodpornego, podlej odrobiną wody i piecz w piekarniku pod przykryciem przez 20 minut w temp. 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień