Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieniec kukurydziany z gulaszem"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 816
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 517
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 816
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 517
Składniki
Zagotuj bulion z mlekiem. Wsyp kaszkę. Mieszając gotuj, aż polenta zgęstnieje. Wymieszaj ją z serem. Przypraw gałką. Formę z kominem posmaruj odrobiną oleju. Nałóż kaszkę. Dobrze ugnieć łyżką. Odstaw na 2–3 godziny.
Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Oprósz je solą, pieprzem, ziołami oraz mąką. Cebulę obierz, pokrój w półplasterki, zeszklij na reszcie oleju. Dodaj mięso, zrumień je. Podlej wodą. Duś ok. 35 minut.
Pod koniec wymieszaj z koncentratem. Przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wieniec ostrożnie wybij z formy na duży talerz. Do środka nałóż przygotowany gulasz.Źródło: Tina