Wielowarzywne curry

Wielowarzywne curry
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: taura
Doskonały obiad!

Składniki

Przygotowanie

  1. Kilogram karkówki pokroiłam w kostkę. Wrzuciłam do rondla na gorący olej rzepakowy. Smażyłam 2-3 minuty. Po tym czasie dodałam dużą posiekaną cebulę. Podsmażyłam do zeszklenia cebuli i dodałam pół kilograma pieczarek pokrojonych w plasterki. Przykryłam rondel pokrywką i dusiłam do miękkości mięsa, co jakiś czas podlewając wodą. Na koniec dodałam 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i puszkę groszku konserwowego. Osoliłam i opieprzyłam do smaku. Zagęściłam mąką.

Komentarze do przepisu (9)

anetas197601 23 kwietnia 2013
mniam tam gdzie są pieczarki to jest pyszne danie :)) a do tego karczek to już "niebo w gębie" :))
szczotka_od_kija 23 kwietnia 2013
zgadzam się z przedmówczynią! to musi być boskie:)
Konto usunięte 24 kwietnia 2013
świetny przepis, godny polecenia
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki