Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkopolskie pyry z gzikiem. Jako że jest to danie wielkopolskie, postne i że teraz nie mamy postu, więc dodałam usmażonego kotleta mielonego do tego dania. Polecam :)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Ugotowane ziemniaki kładziemy na talerz, studzimy i obieramy ze skórki.
Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy do niego wymyty, pokrojony drobno szczypior z cebulką, drobno pokrojony koper. Dodajemy śmietanę, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Ziemniaki kroimy w plastry, smażymy na gorącym tłuszczu.
Wersja postna.
Wersja normalna. Usmażone nakładamy ta talerz, posypujemy koprem, obok ziemniaków nakładamy gzik. Smacznego!!!