Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszny świąteczny obiad. Wyglądają i smakują rewelacyjnie
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 63
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 63
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i przekrój na pół. Karkówkę lekko rozbij. Każdy plaster posmaruj chrzanem. Do mielonego dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, śmietanę, pietruszkę i namoczoną w wodzie bułkę. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wyłóż na karkówkę. Ułóż połówkę jajka. Zwiń w roladę. Owiń nitką. Smaż na rumiano z każdej strony. Przełóż do garnka. Zalej bulionem. Duś przez 1 godzinę pod przykryciem. Pod koniec dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Duś aż cebula zmięknie. Sos można zagęścić łyżką mąki.