Wielkanocne roladki nadziewane jajkiem

Wielkanocne roladki nadziewane jajkiem
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Smakuje wybornie.

Składniki

  • Kotlet wieprzowy 4 szt.
  • Jajko na twardo 4 szt.
  • Chrzan tarty
  • Sól i pieprz do smaku
  • Mleko 1 szklanka
  • Cebula biała 1 szt.
  • Rosół z kostki ½ litra

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, posypać solą i pieprzem, rozbić dosyć cienko. Włożyć do rondelka, obłożyć posiekaną cebulą i zalać mlekiem, wstawić do lodówki na dwie godziny żeby mięso skruszało. Następnie kotlety osuszyć, posmarować chrzanem, położyć obrane jajko, zawinąć w kopertę i spiąć wykałaczkami. Gotowe roladki włożyć do rondelka, zalać rosołem i dusić na wolnym ogniu około godziny. Podawać do obiadu lub jako przekąskę. SMACZNEGO.

Składniki
  • Kotlet wieprzowy 4 szt.
  • Jajko na twardo 4 szt.
  • Chrzan tarty
  • Sól i pieprz do smaku
  • Mleko 1 szklanka
  • Cebula biała 1 szt.
  • Rosół z kostki ½ litra
Składniki