Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 263
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 263
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć i przyciąć do wysokości formy w której będą pieczone. Żeberka posolić i natrzeć olejem z ziołami spod suszonych pomidorów. Pozostawić w lodówce na ok 1 godzinę. Tortownicę wysmarować masłem. Następnie żeberka ułożyć w formie wokół ścianki. Nie powinny wystawać za bardzo ponad formę. Cebulkę pokroić i przeszklić na oleju. Bułeczki namoczyć w wodzie. Do mielonego mięsa dodać jajka, cebulkę z olejem, odciśnięte bułki, zioła prowansalskie i pieprz młotkowany z kolendrą , sól do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Włożyć do formy, docisnąć do żeberek i ładnie wyrównać. Pieczeń umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na ok 1 godz 15 min. Smacznego