Wiejskie roladki wieprzowe

Wiejskie roladki wieprzowe
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
W tym wydaniu smakują wybornie.

Składniki

  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Kiełbasa wiejska 25 dag
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cebula biała 1 szt.
  • Świeża bazylia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem z dodatkiem soli i pieprzu. Cebulę obrać, posiekać i zalać wrzątkiem, po czym odsączyć. Kiełbasę zmielić, dodać cebulę i w razie potrzeby doprawić do smaku. Na rozbite kotlety nakładać farsz, posypać posiekanym szczypiorkiem, zwinąć w roladkę i obłożyć listkami bazylii. Przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 40 minut.

Składniki
  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Kiełbasa wiejska 25 dag
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cebula biała 1 szt.
  • Świeża bazylia
Składniki