Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiejska tarta z fetą"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 91
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 91
Składniki
Pokrojoną w kostkę dynię ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą, oprósz solą i tymiankiem, po czym upiecz na miękko w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
na ciasto zagnieć, schłodź pół godziny w lodówce, a następnie rozwałkuj na placek i zwiń boki.
Rozsmaruj na nim ser wymieszany z jajkiem. Rozłóż podpieczoną dynię, podsmażoną wcześniej kiełbasę, fetę, oliwki, pomidorki, pietruszkę i cebulę. Całość oprósz świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Tak przygotowaną tartę piecz 40 minut w 180°C. Gotową pokrój na kawałki.
Czas przygotowania: 80 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax