Wiejska potrawka.

Wiejska potrawka.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Szybko i smacznie,aromatycznie i na ostro,serdecznie polecam:) Jeśli nie lubicie ostrości można papryczek nie dawać.

Składniki

  • kiełbasa drobiowa Morliny 400g
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 papryczki chili
  • 6-7 dużych pieczarek
  • duża cebula
  • mrożona fasolka szparagowa 200g
  • seler naciowy pęczek
  • śmietanka 30% 150ml
  • pieprz,sól ,maggi
  • łyżka mąki roztrzepana w odrobinie zimnej wody

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na łyżce masła lub innego tłuszczu jaki używacie.
    Dodać pieczarki pokrojone w talarki i na mocnym ogniu podsmażyć.
    Posolić.Smażymy na dużym ogniu by pieczarki nie gotowały się kiedy puszczają soki.

  2. Kiełbasę pokroić w talarki,paprykę w kostkę ,a papryczkę chili w cieńkie paski.
    Wrzucić do rondla.

  3. Dodać 200g mrożonej fasolki,podlać wodą tyle by przykryła warzywa i kiełbasę.

    Dodać podsmażone pieczarki i pogotować 10min.

  4. Mąkę roztrzepaną wlać do potrawki,jak również śmietankę.
    Zagotować,doprawić do smaku solą ,maggi,i pieprzem jeśli jest potrzeba.

  5. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (24)

kuchmariola63 17 czerwca
Uwielbiam to co na ostro :)
fafiatko 17 czerwca
Pyszna i ostra! dla mnie dobra bylaby tez do ziemniakow albo makaronu!
danutast1 17 czerwca
Jak zwykle pyszności :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kiełbasa drobiowa Morliny 400g
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 papryczki chili
  • 6-7 dużych pieczarek
  • duża cebula
  • mrożona fasolka szparagowa 200g
  • seler naciowy pęczek
  • śmietanka 30% 150ml
  • pieprz,sól ,maggi
  • łyżka mąki roztrzepana w odrobinie zimnej wody
Składniki