Wiejska patelnia

Wiejska patelnia
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Pyszne danie dla osób, które nie są na diecie :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Na rozgrzaną patelnię wrzuciłam pokrojoną w plasterki kiełbasę myśliwską. Nie trzeba dodawać oleju, ponieważ z kiełbasy wytapia się aromatyczny tłuszczyk. Smażyłam do zrumienienia. Następnie dodałam cebulę i smażyłam chwilę. Gdy cebula się delikatnie podsmażyła, dodałam paprykę czerwoną, pieprz, paprykę ostrą i odrobinę wody. Gotowe danie posypałam szczypiorkiem.

Komentarze do przepisu (4)

polkangaroo 29 stycznia 2011
Kolorowe polskie danie, patrząc dostałem ślinotoku :D
annawk 31 stycznia 2011
ja też mam ślinotok , to są zdecydowanie moje smaki
iwona_s 06 lutego 2011
mam nadzieję, że z tym ślinieniem się to jakiś żart. przecież to zwykła kiełbasa usmażona na patelni...... Czytaj całość »
mam nadzieję, że z tym ślinieniem się to jakiś żart. przecież to zwykła kiełbasa usmażona na patelni... nie jadam takich rzeczy, a tym bardziej nie robię.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki