węgierskie knedle z białego sera..

węgierskie knedle z białego sera..
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: izaa_a
wyszły pyszne co najważniejsze bardzo szybko się je robi, zdecydowanie będę powtarzała...

Składniki

  • 40 dag białego sera
  • 2 jajka
  • 8 dag masła
  • 8 dag kaszy manny
  • 3 dag mąki pszennej
  • sól

Przygotowanie

  1. Twaróg zemleć i dobrze utrzeć dodając miękkie masło, jajka, mannę, mąkę oraz sól. Można wymieszać mikserem, bądź wyrabiać ręką.

  2. Formować nieduże knedle i wkładać na osolony wrzątek. Gotować aż knedle wypłyną do góry i jeszcze chwilkę.

  3. Podawać gorące, polane śmietaną i posypane cukrem. Można też polać je bułką tartą zrumienioną na maśle i również posypać cukrem.

Komentarze do przepisu (5)

GREGORHSPEED 04 stycznia 2014
Pyszne!!! Kiedyś robiłem podobne :) polecam
BEATA1978 04 stycznia 2014
Super :)
gonia32 08 stycznia 2014
hmm...niby szybko się robi, ale ciasto klei się do rąk. Nie wiedziałam jak je formować, bo wszystko zostawało... Czytaj całość »
hmm...niby szybko się robi, ale ciasto klei się do rąk. Nie wiedziałam jak je formować, bo wszystko zostawało na rękach. Uratuje je tylko smak ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 40 dag białego sera
  • 2 jajka
  • 8 dag masła
  • 8 dag kaszy manny
  • 3 dag mąki pszennej
  • sól
Składniki