Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Węgierski kociołek z papryką"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 183
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 183
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w grubą kostkę. Oprósz je mąką i zrumień na rozgrzanym oleju. Zalej bulionem i duś około godziny.
W tym czasie cebule i ziemniaki obierz, potnij w kostkę. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki pokrój w paseczki. Warzywa dodaj do mięsa po około 40 min jego duszenia. Po 10 min (na 10 min przed końcem gotowania) dołóż pomidory razem z zalewą.
Gulasz przypraw roztartym czosnkiem, słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Bochenki chleba wydrąż, nałóż gulasz. Udekoruj wg uznania.Źródło: Tina