Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Węgierski gulasz z papryką"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 277
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 277
Składniki
40 minut • Porcja 460 kcal • Koszt porcji ok. 3,80 zł • Przepis dla 4 osób
Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski. Cebule obierz i pokrój w ćwierćplasterki. Kabaczek umyj, pokrój w grubą kostkę.
Na 3 łyżkach oleju zeszklij cebulę. Dołóż pokrojoną paprykę, kabaczek i na większym ogniu szybko podsmaż. Dodaj przepuszczony przez praskę czosnek, tłuczony kminek i słodką paprykę. Wymieszaj, wlej przecier pomidorowy i niewielką ilość wody. Podduś około 5 minut.
Na pozostałym oleju podsmaż kiełbasę paprykową pokrojoną w grubsze plasterki.
Do duszących się warzyw dołóż podsmażoną kiełbasę, delikatnie wymieszaj i podduś razem jeszcze około 10 minut (papryka i kabaczek powinny być miękkie, ale i lekko chrupiące).Źródło: Kobieta i życie