Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wegetariańskie pierogi"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 138
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 138
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Kalafior oczyść, umyj, podziel na różyczki. Wrzuć je do wrzątku i gotuj 7 minut. Odcedź, osącz, odłóż do przestudzenia. Jajka ugotuj na twardo. Wyjmij, obierz ze skorupek, wystudź.
Mąkę wymieszaj z odrobiną soli oraz wodą mineralną. Zagnieć, dolewając tyle letniej wody, by powstało elastyczne ciasto. Zioła opłucz, osusz, grubo posiekaj.
Kalafior oraz jajka drobno pokrój. Wymieszaj z ziołami. Farsz przypraw sosem sojowym, gałką, solą i pieprzem. Ciasto cienko rozwałkuj. Wytnij krążki. Na każdy nałóż farsz. Krążki złóż na pół. Zlep brzegi.
Pierogi partiami wkładaj na posolony wrzątek. Gotuj do momentu wypłynięcia. W sumie gotowanie pierogów zajmuje ok. 15 minut.Źródło: Naj